Voor wie is het Plankostenfonds?

Samen uw droomhuis bouwen

U droomt ervan uw eigen huis te bouwen en samen met gelijkgestemden uw woonomgeving vorm te geven. Misschien heeft u al een locatie op het oog, zoals een bouwkavel, een oude fabriek of wat dacht u van samen uw droomhuis of droomappartement ontwikkelen in een kantoorpand? Het Plankostenfonds maakte dit bijvoorbeeld mogelijk in Maarssen met het project Rond de Eik, één van de huidige projecten die u binnenkort terugvindt op onze website.

Heeft u nog geen locatie in gedachten maar wel specifieke woonwensen, zoals bijvoorbeeld ecologisch en duurzaam wonen? Ook dan bent u bij het Plankostenfonds aan het juiste adres. Zo is in Almere een groep van 29 initiatiefnemers aan de slag gegaan met het bouwen van duurzame, vrijstaande woningen met een landelijk karakter in het project EcoParkHof.

Inspirerende collectieve zelfbouw initiatieven

Meer inspirerende voorbeelden van collectieve bouwinitiatieven die mede dankzij het Plankostenfonds van de grond zijn gekomen vindt u binnenkort op onze website. Eveneens de 5 stappen die leiden van woonidee tot de eerste voet over de drempel. Bent u initiatiefnemer en ziet u uw project hier graag terug? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Bestaande zelfbouw initiatieven: doe mee!

Het Plankostenfonds ondersteunt niet alleen bij het opstarten en realiseren van plannen om samen zelf te bouwen. Ook kunt u via het Plankostenfonds aanhaken bij bestaande zelfbouw initiatieven.

“Samen met anderen uw huis bouwen is leuker dan u denkt. U werkt samen met de mensen om u heen aan uw eigen woning en leefomgeving. U bepaalt zelf hoe u het allemaal wilt hebben.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone