Zelfbouw: Bali, nieuw CPO project in Almere Buiten

Is zelfbouw ook iets voor jou? Bouwsaam heeft een nieuw project: Bouwgroep Bali in Almere Buiten. Hier kun je zelf je eigen woning bouwen, betaalbaar en naar eigen smaak ingedeeld. Bouwgroep Bali biedt woningzoekers de mogelijkheid zich te verenigen met als doel zelf betaalbare appartementen realiseren. Meer informatie over Bouwgroep Bali lees je hier.

zelfbouw project Bali

Zelfbouw project Bali: 25 appartementen met buitenruimten

In het beginstadium van dit zelfbouw project kun je ook nog meedenken over het gewenste gevelbeeld van het gebouw. Ook je eigen woning ontwerpen en realiseren? Neem dan een optie op een woning in Bouwgroep Bali. Bouwgroep Bali, wat is het? Korte gezegd: 25 appartementen in Almere Buiten (vanaf € 129.500,-). Elke woning heeft een buitenruimte: een tuin, balkon of dakterras. Je bepaalt zelf je eigen woningindeling. Almere Buiten kenmerkt zich door haar polderkarakter met sloten, tochten, vaarten en bos. Elke buurt grenst hier aan een stukje groen. Bouwgroep Bali bevindt zich op loopafstand van het winkelcentrum en sportfaciliteiten en te midden van school- en opvanggelegenheden. Tegenover het project Bouwgroep Bali vind je een gezondheidscentrum. Een treinstation met snelle verbinding naar Amsterdam, Utrecht en Zwolle is in de nabijheid en met de auto ben je binnen enkele minuten op de uitvalswegen A6 en A27.

CPO begeleider Bouwsaam: op zoek naar zelfbouwers

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap: je gaat samen met anderen zelf je woning realiseren. Bouwsaam begeleidt naast individuele zelfbouwers ook collectieven die met CPO hun eigen woningen bouwen. Bouwgroep Bali bevindt zich in de eerste fase, de initiatieffase. In deze fase gaan gaat Bouwsaam op zoek naar een geschikte bouwlocatie en naar de eerste zelfbouwers om de basis te leggen voor het zelfbouw project.

Plankosten en hypotheek voor nieuwe leden zelfbouwgroep

Voordat een bouwgroep daadwerkelijk met de bouw van start kan gaan, zijn er ook al kosten. We noemen dit de plankosten. Plankosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor het maken van een ontwerp en de kosten voor een architect of bouwbegeleider. Een hypotheek afsluiten is in deze eerste fase nog niet mogelijk en zelfbouwers kunnen plankosten lang niet altijd zelf voorfinancieren. Voordat er sprake is van een hypotheek kan er wel een plankostenfonds worden opgericht. Het Plankostenfonds werkt hiervoor samen met de gemeente en Rabobank. Met een plankostenfonds kunnen deelnemers een renteloze lening krijgen voor (een deel van) de plankosten. Ook voor Bouwgroep Bali zal binnenkort een plankostenfonds beschikbaar komen.

Oplevering van de woningen van Bouwgroep Bali is medio 2018.

Meer weten over zelfbouw, CPO en plankosten? Neem contact met ons op.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.