Eerste opleveringen EcoParkHof

De eerste officiële bewoners van EcoParkHof in Almere, Bas en Jolien Kennedy, kregen deze week hun woning opgeleverd. Een bloemetje waard, vond architect Jos Abbo. Waarom Bas en Jolien voor samen zelf bouwen kozen? ‘We wilden graag een vrijstaande gelijkvloerse woning op een ruim kavel waarbij wij zelf de indeling konden bepalen. Zowel van de kavel als van het huis. Tevens vinden wij het prettig dat de woning energie neutraal is en in een groene omgeving staat. Dit CPO project voldeed aan onze wensen. En gezamenlijke inkoop heeft ook synergie voordelen. We verheugen ons op de bosrijke, rustige omgeving, onze nieuwe buurtgenoten en vooral op de zelf te verbouwen groente en fruit.’zelf bouwen

EcoParkHof: samen zelf bouwen

Er komen in totaal zo’n 100 mensen wonen in EcoParkHof. Mensen die kozen voor het samen zelf bouwen van energie neutrale woningen. De eerste paal van dit CPO zelfbouwproject ging in maart dit jaar de grond in. Nu worden de woningen in rap tempo opgeleverd. De vereniging CPO EcoParkHof bestaat uit medeopdrachtgevers die samen met elkaar en voor elkaar de woningen hebben gerealiseerd. Met duurzame en waar het kon onderhoudsvrije materialen. De bewoners kozen ieder hun eigen gevelmateriaal, dat varieerde van stuckwerk, hout, steen en het robuuste cortenstaal. Naast het samen zelf bouwen maakt ook zelf ecologisch verbouwen onderdeel uit van het project EcoParkHof.

Meer weten over CPO en zelf bouwen?

Neem contact met ons op voor meer informatie over samen zelf bouwen, CPO zelfbouwgroepen en de financiering van zelfbouwprojecten. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap: je gaat samen met anderen je woning realiseren. De mogelijkheden van CPO zelfbouw zijn ongekend. Wij vertellen u graag meer over samen zelf bouwen, de financiering ervan en de rode loper die wij uitleggen voor al uw wensen en ideeën. Of kijk naar inspirerende voorbeelden van mensen die u voor zijn gegaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.