Vereniging Senioren Appartementen Tiel (SAT)

Woensdag 5 oktober was er bij ROC Rivor een bijeenkomst van Senioren Appartementen Tiel (SAT). Dit is het voor Tiel unieke initiatief van John van Mil waarbij toekomstige bewoners zelf 50+-appartementen bouwen. De mogelijk toekomstige bewoners kregen informatie over de voortgang van dit initiatief en gelegenheid tot het stellen van vragen. Met grote meerderheid is besloten een vereniging op te richten om als collectief de volgende stappen te kunnen ondernemen. De Rabobank West Betuwe onderzoekt of er een plankostenfonds kan worden opgezet om voorfinanciering mogelijk te maken.
senioren-appartementen-tiel

CPO bouwgroep voor senioren appartementen

Zo’n┬á 55 ‘huishoudens’ hebben serieuze interesse voor deze senioren appartementen. Daarnaast zijn er 8 ge├»nteresseerden die een appartement willen huren. Het is in deze fase nog niet duidelijk of dat mogelijk is. Wel is er inmiddels zicht op een 3-tal locaties waar de appartementen gebouwd kunnen worden. Ook zijn stappen gezet met het zoeken naar een begeleidende organisatie. Onderzoek en ervaringen tonen aan dat een CPO-bouwgroep zich moet laten begeleiden. Hierdoor gaat het proces beduidend sneller en worden er minder of geen fouten of faalkosten gemaakt, in verband met een woud aan wetten en regelgeving waarvan de bewoners zelf niet op de hoogte zijn en geen ervaring mee hebben.

Om te kunnen onderhandelen met partijen als de gemeente, de provincie, grondeigenaren, financiers, begeleiders, architecten en aannemers, is tijdens de bijeenkomst met grote meerderheid besloten een vereniging op te richten. Hierdoor ontstaat een collectief dat samenwerkt aan het realiseren van de doelstellingen. De vele schouders die hierdoor samen dit project dragen, vormen een kracht die de realisatie van de bouw van senioren appartementen in Tiel een stuk dichterbij zal brengen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met John van Mil, projectleider SAT via 06 53 757 004 of john@vanmil-tiel.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.