Plankostenfonds Almere verlengd en vergroot

Plankostenfonds Almere verlengd en vergroot

Gemeente Almere en Rabobank reserveren 4 ton voor particulieren die samen een huis willen bouwen

Vanuit heel Nederland komen mensen naar Almere om te leren hoe wij hier woningen bouwen. Particulieren hebben hier een grote vrijheid om samen of alleen hun eigen woning vorm te geven.

Afgelopen zaterdag 22 november kwamen mensen van andere gemeenten en Rabobanken bij elkaar in het Topsportcentrum om te zien hoe Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in Almere loopt. Dankzij een gezamenlijk fonds om plankosten te financieren is het in Almere mogelijk om een degelijk bouwplan te laten maken door professionals.

Gerda Blom, Directeur Dienst stedelijke ontwikkeling van de gemeente, en Arthur Bouvy, Directeur Bedrijven en Particulieren van de Rabobank, gaven het goede voorbeeld door ter plaatse een nieuwe samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Ze hebben besloten dat het Plankostenfonds wegens succes wordt voortgezet en versterkt. Vier ton komt er nu beschikbaar om renteloze leningen te verstrekken aan mensen die samen een goed idee hebben voor hun nieuwe huis, maar nog een plan moeten maken. Dankzij dit plankostenfonds werden al vele mooie bouwplannen voor een CPO-vereniging werkelijkheid. De bewoners die in het verleden hebben meegedaan stelden hun huizen open voor de bezoekers en deelden hun enthousiasme met hen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.