Plankostenfonds Almere wegens succes uitgebreid

Het gaat goed met het Plankostenfonds in Almere. Zowel de gemeente Almere als de Rabobank Almere hebben 75.000 euro bijgestort, zodat er sprake is van een uitbreiding van anderhalve ton. “In de tweede helft van 2016 zijn de aanvragen enorm toegenomen,” zegt Monique van de Wakker, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Almere. “Vanwege dit succes – én om alle dromen en initiatieven van toekomstige bewoners te laten uitkomen –  is samen met de gemeente Almere besloten het fonds te laten groeien.”

Plankostenfonds laat dromen uitkomen

“Met het Plankostenfonds geven we het bouwen terug aan de bewoners: de ideeën komen vanuit de bewoners zelf. Er is heel veel mogelijk. Dromen komen uit en het is mooi dat we daar als Rabobank een bijdrage aan kunnen leveren. Mijn tip: heb je een idee? Maak het in een heel vroeg stadium kenbaar. Stap alvast bij ons binnen. Wij kunnen mensen ook samenbrengen.” Voorbeelden van succesvolle CPO projecten die mede dankzij het Plankostenfonds in Almere tot stand kwamen, zijn bijvoorbeeld EcoMeerHof en EcoParkHof. Nieuwe inschrijvingen voor een vergelijkbaar project zijn weer mogelijk!

Plankostenfonds Almere

 

Wat is CPO?

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap: samen met anderen zelf je eigen woning bouwen.  Het filmpje Wat is CPO? geeft een helder beeld. Het Plankostenfonds legt graag de rode loper uit voor een succesvolle onderneming, met een goede financiering. Voor het realiseren van een CPO initiatief zijn immers investeringen nodig die niet zijn gedekt door een onderpand. U maakt opstartkosten nog voordat u een hypotheek kunt afsluiten. Het Plankostenfonds kan hiervoor een renteloze lening verstrekken aan CPO verenigingen met een serieus en levensvatbaar idee.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.