Plankostenfonds Voorst opgericht

De gemeente Voorst en de Rabobank Apeldoorn e.o. hebben recent een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de oprichting van het Plankostenfonds Voorst.  Dit betekent dat deelnemers aan de CPO projecten Dorpszicht Terwolde en Park van Teuge voor een deel van hun plankosten een renteloze lening kunnen krijgen.

plankostenfonds hypotheek voorst

Plankosten voor afsluiten hypotheek

Bij CPO – Collectief Particulier Opdrachtgeverschap – ontwikkelt u als particulier samen met anderen een woningbouwplan. U bepaalt zelf hoe uw woning eruit komt te zien, van binnen en van buiten. Voordat u als collectief daadwerkelijk met de bouw van start kunt gaan, heeft u ook al kosten. We noemen dit plankosten. Bij plankosten kunt u denken aan het maken van het ontwerp en de kosten voor bijvoorbeeld een architect of bouwbegeleider. Een hypotheek afsluiten kan in deze fase nog niet en voorfinancieren uit eigen middelen is ook niet altijd mogelijk. Via een plankostenfonds kunnen particulieren een renteloze lening krijgen voor deze plankosten, nog voordat er sprake is van het afsluiten van een hypotheek voor de nieuwbouwwoning.

CPO voor senioren

De gemeente Voorst stimuleert actief CPO: zij wijst projectlocaties aan, stelt randvoorwaarden op en werft actief geïnteresseerden, zoals nu voor de CPO projecten Dorpszicht Terwolde en Park van Teuge. Teuge heeft een dorps karakter, is landelijk gelegen, kent een verscheidenheid aan voorzieningen en diverse (sport-)verenigingen. Uiteindelijk biedt Park van Teuge plek aan 90 woningen, waarvan 17 woningen in CPO ontwikkeld.  Er is ruimte gereserveerd voor een groep senioren, met in eerste instantie een focus op 55-plussers. De twee oostelijke bouwvelden bieden ruimte aan dertien woningen voor verschillende doelgroepen. Een unieke kans om met toekomstige buren te bouwen aan het Park van Teuge!

Dorpszicht: voor senioren, starters en gezinnen

Aan de zuidrand van het dorp Terwolde wordt de nieuwe wijk Dorpszicht ontwikkeld met in totaal 30 woningen, bestaande uit een mix van koopwoningen in de bereikbare, middeldure en dure sector. In de eerste fase (tot 2020) worden 17 woningen ontwikkeld, in CPO. Dé kans om met  toekomstige buren te bouwen aan een nieuw Dorpszicht! In deze eerste fase zijn er twee deelprojecten: nieuwe noabers (voor senioren) en straatmakers (starters en gezinnen).

Informatie over deze CPO projecten vindt u op de website van de gemeente Voorst. Voor meer informatie over financiering van plankosten vooruitlopend op een hypotheek, financiering van CPO en het zelf bouwen van uw woning kunt u met ons contact opnemen.

plankostenfonds hypotheek voorst

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.