Nieuwbouw: CPO en zelfbouw sterk in lift

Zelf je eigen woning realiseren: het is een droom die steeds meer mensen laten uitkomen. Vaak samen met anderen. Uit recente CBS-cijfers blijkt dat het aandeel nieuwbouw koopwoningen gerealiseerd in opdracht van zelfbouwers en CPO verenigingen de afgelopen twee jaar spectaculair is gestegen, naar ruim 30%. Ook in absolute zin doet zelfbouw het steeds beter. In 2015 steeg het aantal zelfgebouwde nieuwbouwwoningen ten opzichte van 2014 met maar liefst 50%. In 2016 zette deze trend zich verder voort.

Nieuwbouw en CPO

U leest meer over de sterke stijging van zelfbouw en CPO bij nieuwbouw woningen op de website Aannemervak voor ondernemende bouwers. Heeft u vragen over de financiering van zelfbouwen, het oprichten van een CPO vereniging en de mogelijkheden voor particulieren om zelf een nieuwbouw woning te realiseren? Wij helpen u graag op weg, dus neemt u gerust contact met ons op voor informatie.

Het Plankostenfonds ondersteunt particulieren bij het opstarten en realiseren van plannen om samen zelf nieuwbouw te realiseren. Ook kunt u via het Plankostenfonds aanhaken bij bestaande collectieve nieuwbouw initiatieven.  Samen zelf je eigen huis bouwen biedt veel voordelen. Je bepaalt zelf wat je belangrijk vindt, welke woningindeling het beste past en daarnaast bouw je samen met je toekomstige buren. Precies op maat, passend bij jullie wensen.

Met de juiste hulp en begeleiding is samen zelf bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) kostenbesparend en eenvoudiger dan de meeste mensen denken.
cpo nieuwbouw

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.