EcoVeldlaan: nieuw duurzaam CPO project

Duurzaam bouwen en produceren, energieneutraal en deels zelfvoorzienend wonen. Dat kan nu ook met het nieuwe CPO project EcoVeldlaan. Dit project, waar toekomstige bewoners zelf hun woningen realiseren, is een vervolg op de succesvolle CPO projecten EcoParkHof,  EcoMeerHof en EcoBoomHof. Een aantal enthousiaste deelnemers van EcoVeldhof hebben inmiddels al hun keuze op een kavel naar wens uitgebracht.

Duurzaam en energieneutraal bouwen

De website Architectuur.nl heeft onlangs een mooi artikel opgenomen over energieneutraal wonen in EcoParkHof. Hier zijn in november 2016  alle woningen opgeleverd. De bewoners hebben de 29 vrijstaande woningen met een landelijk en duurzaam karakter zelf gerealiseerd in samenwerking met architect Jos Abbo en Plankostenfonds Almere. EcoParkHof is een woonwijk  speciaal bedoeld voor bewoners die voor een groot deel zelfvoorzienend leven, schrijft Petra Starink op de  website Architectuur.nl.

Er is geen aardgas beschikbaar en bewoners hebben alleen water en stroom tot hun beschikking. Jos Abbo van Eco Architectuur op de website: “Eco staat voor ecologisch, maar ook voor economisch. In die context hebben we een slim ontwerp bedacht, namelijk een simpel beton casco met allerlei gevelmogelijkheden. Zo kunnen bewoners kiezen uit diverse materialen, stucwerk, maar ook houten gevels of steenstrips zijn mogelijk. Dit zorgt voor beeldvariatie en dat maakt wonen in EcoParkHof extra aantrekkelijk.”

Meer over energieneutraal wonen in EcoParkHof leest u hier. Op de website is ook een interview met architect Jos Abbo te zien: de architect aan zet.

duurzaam bouwen ecoparkhof

Duurzaam bouwen begint al bij de eerste paal

 

Op de website EcoVeldlaan leest u meer over dit nieuwe duurzame CPO project. Er zijn hier in de basis twee type kavels. Langs de Vogel- en Kievitsweg word een geluidswal gerealiseerd met een agrarische bestemming.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.