CPO woningbouw Holkerbeek vordert gestaag

CPO woningbouw in Nijkerk: toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Doornsteeg zien hoe hun woningen langzaam maar zeker vorm krijgen. Leden van CPO vereniging Holkerbeek ontwikkelen hier samen zelf hun eigen woningen. Zij zijn als collectief opdrachtgever van de ontwikkeling en bouw van de eerste 20 woningen van deze toekomstige wijk.

Een aantal woningen ligt aan de eeuwenoude Dammersbeek. Huisfotograaf Pieter van Dulken maakte enkele luchtfoto’s waarop de vorderingen goed zichtbaar zijn. Deze woningen liggen aan de Dammersbeek. Begin 2017 zullen de daken worden geplaatst en de oplevering is mei of juni volgend jaar. Meer informatie over dit initiatief van een groep Nijkerkers is te vinden op Holkerbeek.nl en bij onze inspirerende projecten.

CPO woningbouw project Holkerbeek Nijkerk

CPO woningbouw: een eigen wijk

Holkerbeek is het eerste CPO woningbouw project in Nijkerk en véél meer dan alleen een bouwproject. De initiatiefnemers besloten hun eigen wijk te ontwikkelen, met duurzaamheid, sociale cohesie en gemengde opbouw als belangrijkste uitgangspunten. De wensen van de kopers staan voorop bij CPO woningbouw: de toekomstige bewoners geven hun eigen woning vorm. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap: particulieren realiseren samen met anderen zelf hun woning. Meer weten over CPO woningbouw? Neem contact op!

Meer CPO woningbouw in Nijkerk

De gemeente Nijkerk wil CPO woningbouw projecten stimuleren in onder andere Doornsteeg en ook in Nijkerkerveen fase 2. In Doornsteeg zijn inmiddels vier CPO-groepen actief. Daarnaast zijn drie groepen in oprichting voor een CPO project in fase 1a van Doornsteeg. CPO woonproject Holkerbeek is het verste gevorderd. De gemeente is nog in overleg met andere initiatiefgroepen over de definitieve locatie, het woningbouwprogramma, het stedenbouwkundig plan, fasering, het plan van aanpak van het project etc.

Plankostenfonds voor CPO projecten

Voordat een collectief daadwerkelijk met de bouw van start kan gaan, zijn er ook al kosten: de plankosten. Een vereniging huurt bijvoorbeeld een ontwerper, architect en/of CPO begeleider in. Zelfbouwers kunnen in deze fase nog geen hypotheek afsluiten. Met de oprichting van een plankostenfonds kunnen particulieren die lid zijn van een CPO vereniging onder voorwaarde een renteloze lening krijgen voor deze plankosten, nog voordat er sprake is van het afsluiten van een hypotheek. Wij vertellen u hier graag meer over.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.