Collectief bouwen in Zeilberg (Deurne)

CPO vereniging Samen bouwen in Zeilberg heeft een aanvraag gedaan bij het Plankostenfonds. De leden willen middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zelf hun nieuwe woningen ontwikkelen en (laten) bouwen. De gemeente Deurne heeft hiervoor een mooie locatie aan de Peelrand nabij de Kulertseweg gereserveerd. De toekomstige bewoners hebben met zelf collectief bouwen ook zelf de regie over het ontwerp van hun nieuwe woningen.

Zelf bouwen: zelf de regie

Bij zelf collectief bouwen, oftewel CPO, zijn de toekomstige bewoners zelf opdrachtgever van het nieuwbouwproject, waardoor ze gezamenlijk en tegen kostprijs hun woonwensen realiseren. Door collectief bouwen kunnen ze namelijk aantrekkelijke schaalvoordelen behalen door de (bouw)werkzaamheden gezamenlijk uit te besteden. Er zijn inmiddels al diverse bijeenkomsten georganiseerd om met een groep belangstellenden het traject voort te zetten. Ook is de vereniging Samen bouwen in Zeilberg opgericht en zijn samenwerkingen aangegaan met een architect en met een begeleidingsbureau voor zelf collectief bouwen: Vastgoedregisseur. “We hebben twee partijen zich laten presenteren als begeleidingsbureau. Vastgoedregisseur kwam zeer betrouwbaar over en waardeerden wij¬† als beste prijs/kwaliteit. Een meerwaarde is dat zij veel ervaringen hebben in de regio en ze persoonlijk en ook inhoudelijk goed voor de dag komen,” aldus Stefan van Dijk, secretaris van CPO vereniging Samen bouwen in Zeilberg.

Collectief bouwen: het plan

CPO vereniging Samen bouwen in Zeilberg gaat 10 woningen realiseren op een mooi gelegen locatie op de Peelrand nabij de Kulertseweg. De woningtypen zijn volledig afgestemd op de wensen van de deelnemers, waardoor een erg diverse verkaveling is ontstaan met rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen/bungalows. Het grote voordeel van zelf collectief bouwen is dat bewoners veel inspraak hebben bij het ontwerpen van de woning. Zij zitten samen met de architect aan tafel om kaveloppervlakte, grootte, indeling en uitstraling van de woning op ieders wensen af te stemmen. Hiermee hebben deelnemers ook invloed op de uiteindelijke koopprijs. Uiteindelijk zal de CPO vereniging ook gezamenlijk een aannemer selecteren, waardoor ook aantrekkelijke schaalvoordelen zijn te behalen.

Ook collectief bouwen? Neem contact op!

Diverse deelnemers hebben al een optie op een kavel genomen en daarmee het committent naar elkaar toe uitgesproken, zodat het ontwerpen van de woningen nu echt kan beginnen. De eerste schop kan als het goed is medio 2017 de grond in. Een jaar later moeten volgens planning de woningen klaar zijn. Heb jij interesse en ben je benieuwd naar het collectief bouwen in Zeilberg? Neem dan vrijblijvend contact op met de begeleider: info@vastgoedregisseur.nl of 040-242 32 23. Of kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.
Belangstelling voor collectief bouwen in een andere gemeente? Neem dan contact op met het Plankostenfonds.
Collectief bouwen in Zeilberg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.