Inspirerende CPO zelfbouw projecten

CPO zelfbouw projecten op deze pagina laten zien dat het kan! Uw eigen huis bouwen en samen met gelijkgestemden de buurt vormgeven. De mogelijkheden van CPO zelfbouw zijn ongekend. Als starter betaalbaar appartementen realiseren, een voormalig kantoorpand omtoveren tot energie-neutrale woonruimten, samen met toekomstige buren zelf een duurzaam woonproject starten. Alles precies zoals u dat altijd al voor u zag. Hieronder een inspirerend portfolio van kwalitatief hoogwaardige CPO projecten. Gebouwd op samenwerking en tot stand gekomen dankzij elkaar, het Plankostenfonds en begeleiding door experts.


Nieuw: Terwolde, zelf bouwen aan nieuw Dorpszicht!

zelf bouwen aan dorpszicht

De gemeente Voorst ontwikkelt aan de zuidrand van het dorp Terwolde de nieuwe wijk Dorpszicht met in totaal 30 woningen. Kenmerkend is de ruime en groene opzet met doorzichten naar het omliggende landschap. De eerste fase behelst het ontwikkelen van 17 woningen in CPO verdeeld over twee deelprojecten: nieuwe noabers (voor senioren) en straatmakers (starters en gezinnen). Dé kans om met toekomstige buren te bouwen aan een nieuw Dorpszicht! Meer informatie: Voorst over CPO

Fase 1: bedenken


Nieuw! Park van Teuge: CPO voor verschillende doelgroepen

zelf bouwen Teuge

Aan de oostzijde van Teuge ontwikkelt de gemeente Voorst de nieuwe wijk Park van Teuge. Landelijk gelegen met een verscheidenheid aan voorzieningen en diverse (sport-)verenigingen. De eerste fase omvat 39 woningen. Toekomstige bewoners kunnen hier 17 woningen in CPO zelf bouwen en realiseren. Er komt een bouwproject voor senioren en voor verschillende doelgroepen met een mix van prijscategorieën. Meer informatie: Voorst over CPO

Fase 1: bedenken


Bouwgroep Amsterdam: kostenbesparend collectief zelf bouwen

bouwgroepamsterdam

Als woningzoekende zelf een betaalbare woning realiseren: de initiatiefnemers van CPO zelfbouwgroep Amsterdam doen het. Zij bouwen hun eigen stadsappartementen, die zij ieder naar eigen smaak en wens indelen. En dat alles tegen of onder de kostprijs. Zelf bouwen met bouwgroep Amsterdam betekent met de architect jouw specifieke wensen bespreken, betaalbaar wonen zoals jij wil, op 20 minuten afstand van Amsterdam CS. Wat is er mooier dan een woning op maat zelf bouwen!

Fase 3: tekenen. Start fase 4: bouwen in juni


Thema EcoParkHof: duurzaam bouwen en wonen

ecoparkhof

Samen duurzaam bouwen en ecologisch verantwoord wonen. Minimaal energieverbruik, zelf groente en fruit kunnen kweken. Zie hier het ambitieuze project van een groep initiatiefnemers met groene vingers. Samen realiseren zij met het CPO zelfbouwproject EcoParkHof 29 vrijstaande woningen met een landelijk en duurzaam karakter in Almere. Het hoogste punt is bereikt!

Fase 4: bouwen


 

CPO project EcoMeerHof: zelfvoorzienend wonen

ecomeerhof

Zelfvoorzienend wonen, met elkaar voor elkaar. EcoMeerhof is het tweede duurzame CPO zelfbouwproject in Almere Oosterwold. Doelstelling: betaalbare vrijstaande woningen voor kleine huishoudens realiseren op bouwkavels met voldoende ruimte voor stadslandbouw. Zelf bouwen en zelf ontwerpen in overleg met de architect.

Fase 2: schrijven


 

Rond de Eik: mooi wonen in voormalig kantoorpand

CPO zelfbouw project Rond de Eik

Op loopafstand van de Vecht je droomhuis zelf bouwen. Drie families zagen hun kans schoon toen midden in het dorp Maarssen een kantoorpand van de Rabobank vrij kwam. Het Plankostenfonds maakte het de particuliere kopers mogelijk dit CPO project voor zelfbouw te organiseren en de voorbereidingskosten te betalen. De toekomstige bewoners bepalen zelf de invulling van het energie-neutrale ontwerp en kiezen hun eigen architect.

Fase 3: tekenen


 

Bouwgroep Kopenhagen:  zelf woning bouwen op maat

CPO zelfbouw project Kopenhagen

Zelf bepalen hoe je woning eruit komt te zien? Deelnemers van Bouwgroep Kopenhagen nemen het heft in handen door samen met elkaar 27 stadsappartementen te realiseren. Je eigen woning bouwen betekent dat jouw woonwensen voorop staan. Zo krijg je echt een woning op maat. En betaalbaar: doel is te bouwen onder de kostprijs. De bouwgroep maakt daarbij duidelijke afspraken over budget en tijd.

Fase 4: bouwen


 

CPO Holkerbeek: wonen in zelf ontwikkelde wijk

CPO woningbouw project Holkerbeek Nijkerk

Dit CPO zelfbouw project is véél meer dan alleen een bouwproject. De initiatiefnemers besloten hun eigen wijk te ontwikkelen. CPO woonproject Holkerbeek in Nijkerk is een woonproject met duurzaamheid, sociale cohesie en gemengde opbouw als belangrijkste uitgangspunten. Wensen van de kopers staan voorop. Bewoners geven hun eigen woning vorm terwijl er toch duidelijk samenhang is te zien. Een uitdaging voor de architect! Op de luchtfoto van Pieter van Dulken is zichtbaar dat het project wordt gerealiseerd tussen de Holkerweg en de Dammersbeek in de toekomstige woonwijk Doornsteeg. Meer foto’s en informatie op de website van CPO woonproject Holkerbeek.
Fase 4: bouwen


 

CPO zelfbouw project Almansweide: samen duurzaam bouwen

cpo zelfbouw project Almansweide

Samen met je buren duurzaam bouwen. Het gebeurt in Hilversum met dit CPO project. Een initiatief van bewoners die gezamenlijk 23 duurzame woningen ontwerpen en laten bouwen, op steenworp afstand van de hei van het Goois Natuurreservaat. Kleinschalig en laagdrempelig, voor gezinnen en senioren, geboren Hilversummers en juist nieuwkomers. Je bouwt je woning én je bouwt samen je eigen buurt. CPO staat garant voor onderlinge betrokkenheid en een unieke sociale binding. De deelnemers van de CPO-vereniging nemen alle belangrijke beslissingen gezamenlijk. Natuurlijk bepaal je wel helemaal zelf hoe je woning er van binnen uitziet.

Er is nog plek!

Fase 4: bouwen


 

Corsini 3: zelf woning bouwen dankzij Plankostenfonds

cpo zelfbouw project Corsini

Van woonidee tot haalbaar bouwplan. De leden van CPO vereniging Corsini 3 namen vorig jaar hun intrek in hun zelfgebouwde woningen. De eerste Corsini baby is zelfs al geboren! Met ondersteuning van het Plankostenfonds zijn de woonideeën uitgewerkt tot een haalbaar bouwplan. De bewoners hebben zelf bepaald hoe hun woning eruit komt te zien en maakten duidelijke afspraken over budget en tijd.

Fase 5: wonen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone